Varna24.bg Всички заедно в ДГ Детски свят  играем, творим и мечтаем!.

...
Varna24.bg Всички заедно в ДГ Детски свят  играем, творим и мечтаем!.
Коментари Харесай

Сензорна стая във варненска детска градина е островче за релакс на малчуганите

Varna24.bg " Всички дружно в ДГ " Детски свят "   играем, творим и мечтаем! ". Така се назовава следващият план на детското заведение във " Владиславово " на стойност 2000 лева, утвърден по Програмата на Община Варна за приобщаващо обучение на деца, възпитаници и студенти от разнообразни етнически групи и в неравностойно състояние през 2018 година, научи Varna24.bg. 

Проектът е ориентиран към обезпечаване на условия и запаси за създаване и развиване на подкрепяща среда за деца, нуждаещи се от обща и спомагателна поддръжка. Стремежът на Община Варна и работещите в детската градина е да се обезпечат действителни благоприятни условия всяко дете със специфични просветителни потребности да бъде признато, подкрепено и включено в разнообразни действия, зачитайки личностния му капацитет.

В началото на тази образователна година беше обособена и оборудвана сензорна стая, която ще способства за обезпечаване на условия за пълноценно взаимоотношение сред нуждаещите се от поддръжка деца и факторите на обкръжаващата ги среда. Това място ще бъде уместно както за деца със усложнения в сетивните усещания и хиперактивност, по този начин и място за релакс.

За осъществяване на задачите по плана беше извършена разяснителна работа измежду родителите за включването им в плановите действия. Бяха извършени самостоятелни и групови съвещания на родителите с психолога, логопеда и ресурсния преподавател, работещи в детското заведение. Част от родителите се включиха в плануваните мероприятия по плана " Играя и се развличам ", " Сръчни ръце ", " Милион и една усмивки от нас за Вас ".

Много прочувствено минаха и срещите на участниците в клуб " Заедно " - " На чаша чай " за опознаване, създаване на екипи и решение на зародили проблеми.

" За нас всяко дете е особено! За да се развива пълноценно, то има потребност от безвредна и вълнуваща среда, която непрекъснато да предизвика любознанието му. За детето играта е не просто развлечение, само че и деен развой на учене и съзряване. Всеки ден има нещо ново да се види, да се почувства, да се изследва, преодолее, да се открие и опита. Специалните механически средства, с които оборудвахме сензорната стая ще оказват помощ на нуждаещите се от помощ деца да открият и развият своите качества - самостоятелно или дружно с други деца, като им вдъхват убеденост и самочувствие ", обясниха от управлението на ДГ " Детски свят " във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР